SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

Cașcaval de Ibănești - MIRDATOD

Dintre toate produsele lactate, cașcavalul este cel mai des folosit pentru prepararea sandvișurilor. Vorbim despre cele mai simple gustări, iar pentru ca lucrurile să fie și mai simple, producătorii au creat cașcavalul feliat pe care nu trebuie decât să-l iei din pachet și sa-l pui pe pâine.

Dintre toate sortimentele produse în România, cașcavalul de Ibănești se numără printre cele mai căutate produse datorită gustului și consistenței date de ingredientele naturale folosite la prepararea sa.

Dacă nu l-ai încercat până acum sau dacă te numeri printre cei care au devenit fani ai gustului de Ibănești, îți oferim câteva rețete simple, dar delicioase de sendvișuri cu cașcaval și încă ceva pe lângă.

 

Sendviș crocant cu cașcaval

De obicei, untul se întinde pe pâine, însă de această dată îl vei folosi în alt mod, pentru a da o savoare mai specială sendvișului și o consistență crocantă. Lista de ingrediente e simplă și include:

Se pune o tigaie la încins și se adaugă un cub de unt, care se lasă să se topească. Când untul este topit, se pun în tigaie cele două felii de pâine și se așteaptă până când se rumenesc bine pe o parte. După aceea, se pune un alt cub de unt, iar feliile de pâine se întorc pe partea cealaltă.

Peste partea rumenită se adaugă două felii de cașcaval, iar pâinea se lasă în tigaie până când se rumenește și pe cealaltă parte. Apoi, feliile se pun una peste alta, astfel încât cașcavalul să rămână la mijloc; dacă dorești mai poți adăuga în tigaie un cub de unt.

Sendvișul se mai lasă puțin la rumenit pe fiecare parte, iar când cașcavalul s-a topit, înseamnă că este gata. Nu mai trebuie decât să îl pui pe o farfurie și să îl tai în două, după care se consumă cald.

 

Sendviș cu șuncă și cașcaval

Îți oferim o rețetă ceva mai complexă decât varianta clasică, variantă care necesită mai multe ingrediente decât pâine, șuncă și cașcaval. Mai precis, ai nevoie de:

  • trei felii de pâine;
  • trei felii de șuncă presată;
  • trei felii de cașcaval de Ibănești feliat;
  • un cub de unt;
  • un ou;
  • două linguri de lapte;
  • o linguriță de boia;
  • sare și piper, după gust.

Pe fiecare dintre cele trei felii de pâine pune câte o felie de șuncă și una de cașcaval, după care așază-le una peste alta și presează ușor.

Apoi, într-o farfurie, bate oul cu laptele, adăugând boiaua, sarea și piperul. Sendvișul se înmoaie pe ambele părți în amestecul astfel obținut, în timp ce cubul de unt se pune la topit într-o tigaie. Când untul s-a încins, sendvișul se rumenește în tigaie pe fiecare parte, după care se servește cald.

Dacă îți plac mâncărurile mai condimentate, poți folosi în locul cașcavalului simplu, două felii de ruladă de cașcaval afumat cu boia sau cu piper.

 

Sendvișul cu cașcaval și porumb

Pentru această rețetă trebuie să desfaci o conservă mică de porumb, iar aceasta va fi suficientă pentru patru sendvișuri. Prin urmare și lista pe care ți-o prezentăm mai jos include ingrediente pentru patru porții.

  • opt felii de pâine;
  • opt felii de Cașcaval boieresc Mitruț;
  • o conservă mică de porumb;
  • o ceapă verde;
  • două lingurițe de ulei de măsline;
  • o roșie;
  • câteva frunze de busuioc proaspăt;
  • boia dulce sau iute;
  • sare și piper, după gust;
  • unt;

Porumbul se scurge bine, după care roșia și ceapa verde se taie mărunt. Apoi, într-un bol se amestecă boabele de porumb cu roșia, ceapa verde, frunzele de busuioc, uleiul de măsline și condimentele.

Feliile de pâine se ung după aceea cu unt, iar deasupra se pune câte o felie de cașcaval. Peste cașcaval, se adaugă amestecul din bol pe patru felii, iar celelalte patru felii cu unt și cașcaval se pun deasupra.

În funcție de preferințe, sendvișul poate fi rumenit pe un grill sau într-o tigaie cu puțin unt topit, până când cașcavalul se topește.

 

Sendvișul cu ou fiert și cașcaval

Această rețetă propune o combinație simplă, dar foarte delicioasă, mai ales dacă vei folosi ca ingredient cașcavalul afumat de Ibănești. Ai nevoie doar de:

  • un ou;
  • unt;
  • două felii de pâine;
  • două felii de cașcaval (simplu sau afumat).

Oul se pune la fiert și se lasă cel puțin cinci minute după ce apa dă în clocot, pentru a te asigura că va ieși suficient de tare. Între timp, se ung feliile de pâine cu unt, se adaugă cașcavalul pe fiecare dintre ele, iar după ce oul s-a fiert, se taie rondele. Acestea se pun peste cașcaval, iar la final, feliile de pâine se pun una peste cealaltă.

Sendvișul se pune apoi puțin pe grill sau într-un sendviș-maker, după care poate fi consumat imediat cald, sau poate fi luat la pachet pentru a fi mâncat mai târziu la școală sau la birou.

 

Sperăm că  am reușit cu aceste rețete să-ți îmbunătățim experiența culinară și să-ți oferim noi moduri de a te bucura de gustul inconfundabil al brânzeturilor de Ibănești, pe care le poți găsi doar la Mirdatod.

 

Afla cum o gustare simpla precum sendvișul cu cașcaval feliat poate deveni un preparat delicios, cu ajutorul rețetelor pe care ți le oferim.