SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m

Gustul de Ibănești

De când ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ ne-am tot învârtit în jurul gustului.
Pentru că, facem ce facem, cel puțin noi, românii, și tot la o masă așternută cu bucate nimerim, fie că-i prânz sau seară, nuntă sau parastas, fie că o facem de foame sau doar ca să “gustăm” ceva.
Într-un fel sau altul, am ridicat gustul la rang de artă.
Este arta de-a găti românește bine, de-a folosi în mâncare tot ce ne dă pământul mai bun, arta de a ne satisfice nu foamea, ci nevoia de a mânca ceva bun, ceva cu gust ceva care fie ne trezește o amintire, fie ne creează una.
De aici am plecat: de la gust.
Ca să dai gust unui produs din lapte nu-i mare filosofie.
Trebuie doar să respecți ingredientele, procesul și rezultatul acestora.
De unde vine gustul ăsta unic al produselor noastre?
Păi, în primul rând, din respect pentru oamenii locului și pentru munca lor, din respect pentru felul în care ei își cresc și-și hrănesc animalele, folosim doar lapte de la producătorii locali de pe Valea Gurghiului.
Pentru că oamenii ăștia nu-și cresc animalele cu nutrețuri combinate și cu chimicale.
Și acum, în sfântul secol XXI, își scot vacile pe pășune de când se crapă de primăvară și până când se așterne de iarnă.

Iar când vine zăpada, pun în staul fân cosit de cu vara.
Iar astea toate se simt în gustul produselor noastre.
În al doilea rând, nu ne batem joc de lapte.
Îl tratăm cu respect și-l protejăm, fără să-l stoarcem de sevă până când îi dispare gustul doar de dragul unor producții record și-al banilor.
Îl lăsăm în Dumnezeul lui, să ne dea tot ce are el mai bun când și cum știe el mai bine.
Și mai este și saramura; saramura de Orșova.
Noi nu punem sare în niciunul dintre produsele noastre.
La noi procesul de sărare se face în saramura pe care o aducem de la izvorul din Orșova, așa cum ne-o dă pământul.
Peste toate astea, însă, vine dragostea oamenilor care lucrează la Ibănești în manufactură.
Peste toate astea vine respectul pe care acești oameni îl au pentru muncă, pentru ce le iese din mâini, pentru ce vă punem pe masă.
Și, de ce nu, peste toate astea vine încăpățânarea noastră de a merge întotdeauna înainte, de a nu ne uita în urmă la greutăți ci doar la experiențe, de a gusta întotdeauna din produse înainte să le trimitem la prăvălii.
Din respect pentru voi și pentru munca noastră.