SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m

Povestea noastră

Prieteni! Suntem frații Mircea și David Todoran și de când ne știm căutăm să vă aducem pe masă gustul pur, nealterat, al produselor din lapte, românești.
Ce facem noi, produsele noastre, felul în care le manufacturăm, tot ce înseamnă “produs lactat de Ibănești” iese, cumva, din sfera termenului general de “produs din lapte”.
Da, știm, acum toată lumea vorbește despre “produs sută la sută românesc”, din lapte adus de la ferma de peste deal, procesat “după o rețetă moștenită de la mama bunicului din partea tatălui”.
Noi vorbim despre asta din 1994, de când am deschis manufactura de brânză de la Ibănești.
Și nu doar vorbim despre asta, ci chiar facem asta: adunăm lapte pentru produsele noastre doar de pe Valea Gurghiului, de la fermieri care-și cresc animalele pe pășunile astea despre care nici nu merită să vorbim – merită să veniți să le vedeți.
Dar, de fapt, că tot veni vorba de convins, nici măcar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt.
Mergeți în orice magazin Auchan, în orice Mega, mergeți și căutați-ne în magazinele mai mici, de cartier și, dacă aveți noroc, o să ne găsiți (dacă nu aveți noroc, facem noi cumva să fabricăm norocul ăsta).
Gustați Telemeaua de Ibănești. Sau smântâna. Sau cașcavalul. Sau, de ce nu?, Urda de Ibănești.
Gustați orice produs de Ibănești.
Și dacă nu vă place, noi vă dăm banii înapoi pe ce-ați cumpărat.
Povestea este lungă și are suișurile și coborâșurile ei, ca orice poveste de afacere românească.
Nu ne-a fost ușor.
Am avut momente (și nu puține) când am vrut să renunțăm. Pentru că la noi nimic nu-i “ușor” și nimic nu-i “normal”.
Dar uite-așa, cu toate obstacolele, am reușit să obținem de la Uniunea Europeană certificatul de produs cu “Denumire de Origine Protejată” (DOP) pentru Telemeaua de Ibănești.

SINGURUL produs românesc ce are această caracteristică recunoscută oficial la nivel european.
Credeți că ne-au dat-o pe ochi frumoși sau pe povești?
Cele peste 400 de file ale documentației n-au făcut cât a făcut o bucată de Telemea de Ibănești pusă pe masă la Bruxelles.
De unde vine unicitatea produselor noastre?
Din trudă, din sute de nopți nedormite, din dragostea cu care noi și oamenii noștri facem produsele noastre.
Și din câteva mici trucuri pe care Mama Natură ni le-a lăsat la îndemână ca să putem să vă punem pe masă muntele ăsta de gust.
Știți, de exemplu, că noi nu ne sărăm produsele cu sare?
Noi folosim pentru sărare saramura de la izvorul din Orșova, exact așa cum ne-o dă pământul.
Nu suntem primii care au făcut asta.
De sute de ani oamenii Văii Gurghiului își sărează brânza, își pun murăturile și-și fac ciorba cu saramura asta.
Exact așa cum ne-o dă pământul.
Mult am avea de povestit.
Iar dacă vreți să ne și gustați poveștile, haideți pe la noi. Un pat cald, o gură de pălincă și-o masă zdravănă om găsi să vă punem în față.
Dar înainte de asta, ca să nu credeți că bateți drumul de pomană, mergeți pân’ la magazin, luați o smântână cu 35% grăsime (singura din România) și gustați-o.
Nu cu linguriță din plastic, pentru că se rupe în ea. Luați c-o lingură din lemn. Dacă aveți prin preajmă și o coajă de pâine proaspătă, cu-atât mai bine.
Lăsați-o să vă pătrundă în papile, să vă intre-n sânge, lăsați-o să vi se facă dor de ea după 5 secunde.
Și-apoi, dacă mai rămâne ceva de spus, să le spunem pe toate la o poveste la Ibănești.
Să fiți sănătoși și să aveți poftă.
Doamne Ajută!