SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

Lactatele de Ibănești sunt gustoase și sănătoase, transformând chiar și cel mai banal preparat într-un adevărat deliciu. În continuare îți prezentăm 3 rețete simple, rapide și savuroase pe care le poți găti cu produsele noastre.

1. Gnocchi cu roșii cherry și mozzarella

Ingrediente

  • 500g roșii cherry
  • 500g gnocchi
  • 500g mozzarella de Ibănești
  • 20g frunze proaspete de busuioc + câteva frunze pentru decor
  • 75ml ulei de măsline împărțit în 30ml și 45 ml
  • 2 căței de usturoi 
  • 30g unt de Ibănești
  • 2.5g zahăr
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Taie roșiile cherry în jumătăți.
  • Spală frunzele de busuioc, apoi mărunțește-le.
  • Feliază subțire cățeii de usturoi.
  • Pune o tigaie pe aragaz la foc mediu și toarnă 30ml ulei de măsline.
  • Când uleiul s-a încălzit, adaugă usturoiul și sotează-l aproximativ 1 minut, până începe să se rumeneasca ușor.
  • Adaugă roșiile cherry și gătește totul pentru încă 2 minute.
  • Adaugă busuiocul, mai puțin frunzele pentru decor.
  • Adaugă zahărul, sarea și piperul.
  • Așteaptă ca mâncarea să dea în clocot, apoi dă focul la mic.
  • Pune o altă tigaie pe aragaz la foc mediu și adaugă untul de Ibănești și 45ml de ulei de măsline.
  • Când uleiul s-a încălzit și untul este topit, adaugă pastele gnocchi. Amestecă folosind o lingură de lemn, astfel încât pastele să fie acoperite de ulei și unt. 
  • Adaugă sare și piper.
  • Lasă ingredientele să se gătească aproximativ 5 minute, fără să amesteci. Pastele gnocchi trebuie să fie caramelizate.
  • Întoarce fiecare pastă pe partea cealaltă cu o spatulă din lemn și așteaptă încă 3-5 minute să se rumeneasca. 
  • Ia ambele tigăi de pe foc.
  • În prima tigaie (cea în care ai gătit roșiile), adaugă mozzarella de Ibănești și amestecă până aceasta se topește puțin, însă nu-și schimbă complet forma.
  • Combină conținutul din ambele tigăi și decorează totul cu busuioc proaspăt.

2. Brioșe cu cașcaval

Ingrediente

  • 250g făină albă
  • 350g cașcaval de Ibănești răzuit
  • 250ml iaurt
  • 100g zahăr
  • 15g praf de copt
  • 5g sare
  • 2.5g bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă mari, bătute
  • 60 ml unt de Ibănești topit

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește 12 forme pentru brioșe (dacă formele nu sunt din silicon, unge-le cu unt sau folosește hârtie de copt).
  • Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu.
  • Adaugă cașcavalul de Ibănești și amestecă foarte bine.
  • Adaugă iaurtul și ouăle bătute. Mixează până obții un amestec omogen.
  • Porționează amestecul în formele de brioșe.
  • Pune brioșele la cuptor și lasă-le să se coacă 18-20 de minute, până încep să se rumenească.

3. Fursecuri din 3 ingrediente

Ingrediente

  • 250g unt de Ibănești la temperatura camerei
  • 60g zahăr pudra cernut
  • 300g făină albă

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C și pune hârtie de copt pe fundul tăvii pe care vei coace fursecurile.
  • Într-un bol mare, mixează untul de Ibănești cu zahărul, folosind un mixer electric, până când compoziția devine ușoară și pufoasă.
  • Adaugă făina și mixează până obții un aluat omogen.
  • Mută aluatul pe blatul de lucru, pe care l-ai presărat înainte cu puțin zahăr pudră și rulează-l într-o formă de buturugă, de aproximativ 5×5 cm.
  • Învelește aluatul într-o folie de plastic și lasă-l la frigider 30 de minute.
  • După ce aluatul s-a răcit, taie-l în bucăți rotunde cu grosimea de 2 cm. 
  • Pune fursecurile în tavă, bagă-le la cuptor și coace-le 16-18 minute, până se rumenesc.
Pregătește aceste rețete pentru mesele în familie sau cinele festive și încântă-i pe cei dragi cu aromele deosebite ale fiecărui preparat. Poftă bună!