
3 rețete delicioase pe care le poți prepara folosind lactate de Ibănești
in
Stiri
Lactatele de Ibănești sunt gustoase și sănătoase, transformând chiar și cel mai banal preparat într-un adevărat deliciu. În continuare îți prezentăm 3 rețete simple, rapide și savuroase pe care le poți găti cu produsele noastre.
1. Gnocchi cu roșii cherry și mozzarella
Ingrediente
- 500g roșii cherry
- 500g gnocchi
- 500g mozzarella de Ibănești
- 20g frunze proaspete de busuioc + câteva frunze pentru decor
- 75ml ulei de măsline împărțit în 30ml și 45 ml
- 2 căței de usturoi
- 30g unt de Ibănești
- 2.5g zahăr
- sare și piper după gust
Mod de preparare
- Taie roșiile cherry în jumătăți.
- Spală frunzele de busuioc, apoi mărunțește-le.
- Feliază subțire cățeii de usturoi.
- Pune o tigaie pe aragaz la foc mediu și toarnă 30ml ulei de măsline.
- Când uleiul s-a încălzit, adaugă usturoiul și sotează-l aproximativ 1 minut, până începe să se rumeneasca ușor.
- Adaugă roșiile cherry și gătește totul pentru încă 2 minute.
- Adaugă busuiocul, mai puțin frunzele pentru decor.
- Adaugă zahărul, sarea și piperul.
- Așteaptă ca mâncarea să dea în clocot, apoi dă focul la mic.
- Pune o altă tigaie pe aragaz la foc mediu și adaugă untul de Ibănești și 45ml de ulei de măsline.
- Când uleiul s-a încălzit și untul este topit, adaugă pastele gnocchi. Amestecă folosind o lingură de lemn, astfel încât pastele să fie acoperite de ulei și unt.
- Adaugă sare și piper.
- Lasă ingredientele să se gătească aproximativ 5 minute, fără să amesteci. Pastele gnocchi trebuie să fie caramelizate.
- Întoarce fiecare pastă pe partea cealaltă cu o spatulă din lemn și așteaptă încă 3-5 minute să se rumeneasca.
- Ia ambele tigăi de pe foc.
- În prima tigaie (cea în care ai gătit roșiile), adaugă mozzarella de Ibănești și amestecă până aceasta se topește puțin, însă nu-și schimbă complet forma.
- Combină conținutul din ambele tigăi și decorează totul cu busuioc proaspăt.
2. Brioșe cu cașcaval
Ingrediente
- 250g făină albă
- 350g cașcaval de Ibănești răzuit
- 250ml iaurt
- 100g zahăr
- 15g praf de copt
- 5g sare
- 2.5g bicarbonat de sodiu
- 2 ouă mari, bătute
- 60 ml unt de Ibănești topit
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește 12 forme pentru brioșe (dacă formele nu sunt din silicon, unge-le cu unt sau folosește hârtie de copt).
- Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu.
- Adaugă cașcavalul de Ibănești și amestecă foarte bine.
- Adaugă iaurtul și ouăle bătute. Mixează până obții un amestec omogen.
- Porționează amestecul în formele de brioșe.
- Pune brioșele la cuptor și lasă-le să se coacă 18-20 de minute, până încep să se rumenească.
3. Fursecuri din 3 ingrediente
Ingrediente
- 250g unt de Ibănești la temperatura camerei
- 60g zahăr pudra cernut
- 300g făină albă
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și pune hârtie de copt pe fundul tăvii pe care vei coace fursecurile.
- Într-un bol mare, mixează untul de Ibănești cu zahărul, folosind un mixer electric, până când compoziția devine ușoară și pufoasă.
- Adaugă făina și mixează până obții un aluat omogen.
- Mută aluatul pe blatul de lucru, pe care l-ai presărat înainte cu puțin zahăr pudră și rulează-l într-o formă de buturugă, de aproximativ 5×5 cm.
- Învelește aluatul într-o folie de plastic și lasă-l la frigider 30 de minute.
- După ce aluatul s-a răcit, taie-l în bucăți rotunde cu grosimea de 2 cm.
- Pune fursecurile în tavă, bagă-le la cuptor și coace-le 16-18 minute, până se rumenesc.