SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

Plăcintele și ștrudelele cu brânză se găsesc pe rafturile tuturor patiseriilor, așa că le poți savura oricând. În schimb, prăjiturile cu brânză sunt un adevărat deliciu, de care poți bucura la tine în bucătărie, pregătind fiecare rețetă pas cu pas. Fie că este vorba de cremă de brânză, sau de brânză proaspătă de vaci, ambele sortimente pot fi folosite pentru diferite rețete de prăjituri, numai bune de pregătit pentru sărbători sau pentru serile în care ai musafiri. Iar dacă nu ai inspirație în bucătărie, îți recomandăm cele mai savuroase rețete de prăjituri cu brânză, pe care trebuie să le încerci neapărat.

 

Cheesecake cu fructe de pădure

Celebrul Cheesecake este prăjitura preferată a americanilor, însă, în ultimii ani, rețeta a ajuns și în Europa, iar acum orice gospodină poate pregăti această prăjitură cu brânză, chiar la ea în bucătărie. În plus, rețeta clasică poate fi adaptată în funcție de preferințe, așa că poți servi un cheesecake atât cu dulceață, cât și cu jeleu de fructe, ciocolată amăruie, sau caramel.

Ingrediente:

  • 30 g zahăr tos
  • 500 g fructe de pădure
  • 1 buc zahăr vanilinat
  • 160 g zahar pudră
  • 200 g smântână 20%
  • 400 g cremă de brânză
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt 65%
  • 2 ouă
  • 1 plic glazură de vanilie

Cum se prepară

Pentru blatul prăjiturii, se zdrobesc mărunt biscuiții digestivi și se amestecă ușor cu untul topit, după care se tasează într-o formă rotundă, cu fund detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Blatul se pune la cuptor tip de 10 minute, la 160 °C.

Între timp, poți amesteca smântâna, crema de brânză proaspătă, zahărul pudră, zahărul vanilat și ouăle. Crema se așează apoi peste blatul de biscuiți și se lasă la cuptor timp de 40-50 de minute, până când prăjitura se întărește. Apoi, cheesecake-ul se lasă la răcit pe un grătar de prăjituri.

Pentru glazură, fructele de pădure se lasă la decongelat pe o sită, pentru a fi cât mai bine scurse de zeamă. Fructele se pun peste prăjitură, iar din zeama rămasă se prepară un jeleu. Sucul de fructe se completează cu puțină apă, pentru a se obține o cantitate de lichid de 250 ml, peste care se adaugă praful de glazură și zahărul. Tot amestecul se dă apoi în clocot, iar la final se repartizează uniform peste fructe și se lasă să se întărească. Cheesecake-ul trebuie  păstrat la frigider peste noapte, înainte de a fi servit.

 

Prăjitură cu brânză și vișine

Dacă îți plac prăjiturile cu blat pufos, cum este pandișpanul de casă, atunci poți încerca la tine în bucătărie această rețetă de prăjitură cu brânză și vișine, care este simplu de pregătit.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri lapte
  • 21 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 750 gr brânză de vaci
  • 12 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 500 gr vișine
  • 2 linguri pesmet
  • zahăr pudră

Cum se prepară

Pentru această prăjitură îți recomandăm să folosești vișine congelate, care nu mai au sâmburi. Iar dacă vrei să folosești vișine proaspete, va trebui să le speli bine, să le cureți de sâmburi și să le lași la scurs într-o sită.

Apoi pentru blat, va trebui să mixezi ouăle spumă, cu un praf de sare și zahăr. Peste ele se adaugă apoi uleiul, laptele și esența de vanilie. Praful de copt se amestecă apoi cu făina și se încorporează treptat în bolul cu ouă.

Unge apoi o tavă mare de aragaz cu margarină și tapeteaz-o bine cu hârtie de copt. Toarnă jumătate din compoziția pentru blat în tavă și introdu-o apoi în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 12 minute.

În tot acest timp, poți pregăti umplutura pentru prăjitură, amestecând brânza cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie și esența de vanilie. Mixează bine toate ingredientele și adaugă crema obținută peste blatul proaspăt scos din cuptor. Așază apoi vișinele, pe care le vei da înainte prin pesmet.

Restul de compoziție se toarnă peste prăjitură și tava se reintroduce la cuptor, pentru încă 35-40 de minute, până când prăjitura capătă o culoare aurie. Prăjitura se lasă la răcit, iar la final se pudrează cu zahăr și se servește rece.

 

Prăjitură Fanta cu brânză

Prăjitura Fanta este răcoritoare și este desertul perfect pentru cei care iubesc portocalele. În plus, rețeta este una clasică și este îndrăgită de toate gospodinele.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g unt
  • 180 g zahăr pudră vanilat

Pentru glazură:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 2 linguri de zahăr
  • 750 ml suc de portocale (Fanta)

Cum se prepară

Pentru blat se separă ouăle, iar albușurile se mixează spumă tare împreuna cu un praf de sare. Apoi, gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul, până când devin cremoase. Se toarnă și uleiul și se mixează în continuare la viteză mică. Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt și se adaugă peste cremă, amestecându-se bine.

La final se toarnă și spuma de albușuri și se amestecă ușor până când acestea se încorporează în aluat. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar blatul se lasă la cuptor pentru circa 35-40 de minute, la 180 °C. După ce blatul este rumen, acesta se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Pentru cremă se mixează untul cu zahărul pudră vanilat, peste care se adaugă treptat câte puțin din brânză. După ce a fost încorporată toată brânza, crema se întinde pe toată suprafața blatului rece.

La final se prepară glazura, pentru care ai nevoie de o crăticioară, în care vei pune budinca, zahărul și sucul de portocale. Totul se amestecă bine, pentru ca praful de budincă să fie complet dizolvat. Apoi, crăticioara se pune pe foc și se amestecă totul continuu, până când budinca începe să se îngroașe. La final, se ia de pe foc și se lasă puțin să se răcească, după care, glazura se toarnă ușor peste stratul de brânză și totul se nivelează repede, iar apoi se lasă la răcit.

 

Așadar, dacă te pregătești pentru o seară în familie și vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, îți recomandăm să încerci una dintre rețetele de prăjituri cu brânză din acest articol.