
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă, deoarece îți asigură energia necesară pentru întreaga zi. Iar momentul ideal pentru a servi micul dejun este la cel puțin 30 de minute de la trezire. Însă, nu numai ora la care iei această masă este importantă, ci și ceea ce mănânci, deoarece este necesar ca organismului tău să nu îi lipsească nimic. Așa că îți recomandăm câteva rețete delicioase cu brânză, perfecte pentru micul dejun.
Sufleu de brânză
Sufleul de brânză este un preparat foarte gustos, care poate fi servit la micul dejun. Iar în ceea ce privește această rețetă, cheia succesului constă în baterea temeinică a albușurilor, mixarea lor lejeră în compoziție și coacerea la temperatură înaltă.
Ingrediente
- 3 ouă
- 50 g brânză
- 50 g cașcaval
- 2 linguri de smântână
- sare
- piper
- curry
Cum se prepară
Pentru început, va trebui să bați albușurile spumă, cu sare. Amestecă separat gălbenușurile cu brânza și cașcavalul ras, și cu cele două linguri de smântână. Încorporează apoi cu grijă gălbenușurile peste spuma de albușuri, amestecând de sus în jos. Adaugă piper și curry după gust. Pune apoi aluatul la cuptor, aproximativ 15 minute. La final vei obține un sufleu pufos și foarte gustos, care poate fi servit cu o salată verde.
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Dacă obișnuiești să consumi produse de patiserie la micul dejun, îți recomandăm o rețetă delicioasă de plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o poți prepara chiar la tine în bucătărie. Aceasta poate fi servită dimineața, cu un pahar de iaurt.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 300g făină
- 120g unt
- 1 lingură de zahăr
- 2 linguri de smântână
Pentru uns:
- 2 linguri smântână
Pentru umplutură
- 500g brânză de vaci
- 2 linguri smântână
- 150 g stafide aurii
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 3 ouă
- coaja rasă a unei lămâi sau portocale
Cum se prepară
Pentru aluat va trebui să amesteci făina cu zahărul, smântână și untul topit. Frământă aluatul obținut, iar apoi întinde două foi. Prima foaie de plăcintă se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
Apoi, într-un alt vas se amestecă gălbenușurile cu brânza, smântâna, zahărul și coaja de lămâie. Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și stafidele.
Toarnă apoi umplutura cu brânză peste foaia din tavă și acoperă totul cu cea de-a doua foaie de aluat. Unge totul cu smântână și lasă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Clătite cu cremă de brânză
Clătitele sunt delicioase și pot fi o opțiune perfectă pentru micul dejun. În plus, cei mici adoră clătitele, așa că sigur vor fi încântați de un asemenea preparat, servit dimineața.
Ingrediente
- 150 g brânză de vaci
- 50 g unt
- 2 ouă
- 2 linguri miere
- 250 ml lapte
- 2 căni făină
- 1 praf de copt
- esență de vanilie
Cum se prepară
Pentru această rețetă, trebuie să mixezi brânza cu mierea, iar apoi să adaugi untul moale și ouăle, mixând bine întreaga compoziție. Toarnă apoi laptele și esența de vanilie, după care încorporează făina, amestecată cu praful de copt și sarea. Vei obține un aluat mai gros decât cel de clătite, însă mult mai delicios.
Pune puțin ulei într-o tigaie, iar cu o lingură adaugă o parte din compoziție. Fiecare clătită se lasă la copt până când apar bășicuțe pe suprafața ei, după care aceasta se întoarce cu o spatulă, pe partea cealaltă.
Clătitele se servesc calde, cu miere sau cu gem de fructe.
Brioșe cu brânză și spanac
Pe lângă rețetele clasice de brioșe cu vanilie, îți recomandăm și o rețetă specială de brioșe cu brânză și spanac, numai bune pentru micul dejun.
Ingrediente
- 150 g spanac congelat
- 100 g brânză feta
- 2 bucăți ouă
- 125 ml iaurt
- 50 ml ulei de măsline
- 130 g făină
Cum se prepară
Vei pune spanacul congelat în apă clocotită, pentru 2-3 minute, după care îl vei scurge și îl vei toca mărunt. Apoi, într-un castron vei bate ouăle ca pentru omletă, adăugând iaurt și ulei. Pune apoi făina, praful de copt și sarea. Adaugă brânza tăiată în cubulețe mici și spanacul. Compoziția o vei turna apoi în formele de brioșe, care trebuie să fie unse cu ulei sau unt. Formele nu ar trebui să fie umplute complet, deoarece brioșele vor crește la cuptor. Brioșele se lasă la cuptor pentru 25 de minute. Apoi, formele se lasă apoi la răcit, înainte de a scoate brioșele.
Acestea sunt doar câteva dintre rețetele delicioase pe care le poți încerca la micul dejun, dacă te-ai plictisit de clasicele sandwich-uri sau de cerealele cu lapte.