SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

Produsele lactate sunt bogate în calciu, proteine, vitamina D și alți nutrienți, ceea ce contribuie la menținerea oaselor puternice și la controlul tensiunii arteriale. Conținutul de vitamine și minerale, gustul și consistența produselor lactate diferă, însă, în funcție de calitatea lor. Așadar, alegerea acestor alimente ar trebui făcută cu mare atenție. 

Dar cum știi care sunt lactatele de calitate? Ei bine, îți prezentăm în continuare 3 detalii esențiale de care să ții cont.

1. Lactatele bio sunt mai sănătoase

Lactatele bio făcute din lapte integral au mai multe grăsimi sănătoase omega-3 decât cele convenționale. Mai mult, la realizarea produselor bio precum telemeaua de Ibănești nu se folosesc organisme modificate genetic (OMG), hormoni, antibiotice sau pesticide. 

 

 

2. Văcuțele hrănite cu iarbă dau cel mai bun lapte

Animalele crescute în fermele producătorilor bio sunt lăsate să pască de primăvară până la începutul iernii, în aer liber, ceea ce este benefic pentru sănătatea lor, iar calitatea laptelui produs este una superioară.

 

Mirdatod folosește doar lapte de la producătorii locali, oameni harnici care nu își cresc văcuțele cu chimicale și nutrețuri combinate, ci cu iarbă proaspătă și fân, iar asta se simte în calitatea și gustul produselor.

 

Mai mult, aceste animale sunt tratate cu grijă și respect și se bucură de libertate de mișcare, nefiind ținute în hale înghesuite. Hrănirea văcuțelor cu iarbă este, prin urmare, un lucru bun și pentru mediul înconjurător.

 

Laptele provenit de la animalele lăsate să pască este mai bogat în vitamina K, grăsimi sănătoase omega-3 și acid linoleic conjugat (CLA) decât laptele convențional.

3. Alege producătorii locali și fermele de familie

Nu este întotdeauna ușor să faci diferența între lactatele produse în ferme industriale și cele de la producătorii locali sau fermele de familie. Chiar dacă brandurile mari au o văcuță simpatică pe eticheta, majoritatea produselor acestora provin din ferme industriale în care animalele stau înghesuite, nu se mișcă mai deloc și sunt hrănite cu cereale, antibiotice, hormoni și chimicale pentru a produce cât mai mult lapte.

 

 

Pe de altă parte, lactatele făcute din lapte de calitate provin de la producători locali ori ferme de familie, sunt mai bogate în nutrienți, mai gustoase, mai consistente, mai sănătoase. Motivul este cel menționat și mai sus și anume hrănirea animalelor cu iarbă și fân, libertatea de mișcare și respectul față de necuvântătoare.

 

Mirdatod este o afacere de familie pornită în 1994, care produce bunătăți românești din lapte de cea mai înaltă calitate, procurat de la gospodari de pe Valea Giurgiului, ce-și cresc văcuțele pe pășuni. Îți oferim produse bio, de la animale hrănite cu iarbă, ce trăiesc în aer liber și sunt îngrijite de fermieri locali care iubesc și respectă natura.