SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

Cuvântul “bio” este asociat cu produse mai bune, în special când este vorba despre alimente. Însă de ce este consumul fructelor, legumelor, brânzeturilor, ouălor, cerealelor cărnurilor și a altor alimente bio o alegere benefică atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru mediul înconjurător?

Îți prezentăm în acest articol motivele principale pentru care este recomandat să adaugi mai multe produse de acest fel în dieta ta.

Alimentele bio pot reduce expunerea la substanțe chimice

Optând pentru produse bio, putem reduce cantitatea de chimicale pe care o consumăm, iar aici ne referim îndeosebi la pesticide și antibiotice. În ciuda faptului că există anumite tipuri de pesticide care pot fi folosite în agricultura bio, acestea sunt niște substanțe naturale. Pe de altă parte, în agricultura convențională se folosesc pesticide sintetice. În plus, fructele, legumele și cerealele bio sunt crescute cu îngrășăminte naturale, pe când pentru celelalte sunt folosite îngrășăminte sintetice.

Lactatele, ouăle și cărnurile bio sunt mai sănătoase

Cărnurile, ouăle și lactatele bio, precum lactatele de Ibănești, sunt mai sănătoase decât cele normale. Pentru producția acestor alimente, animalele sunt crescute fără hormoni, ceea ce nu se întâmplă în cazul animalelor de la care provin ouăle, cărnurile și lactatele convenționale. Pe lângă asta, animalelor ce asigură producția alimentelor bio nu li se administrează antibiotice sau hrană cu OMG (organisme modificate genetic).

Fructele și legumele bio sunt mai bogate în nutrienți

Conform unui studiu realizat în 2017 și publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, ceapa bio are un conținut de antioxidanți cu 20% mai mare decât ceapa normală. O mare parte a nutrienților din sol sunt de regulă distruși atunci când culturile se stropesc cu pesticide, ierbicide, fungicide și alte substanțe. Fără aceste chimicale, fructele și legumele bio pot extrage din sol vitamine și minerale benefice pentru sănătate.

Alimentele bio au un conținut mai mare de acizi grași Omega-3

Conținutul de acizi grași Omega-3 din cărnurile bio este semnificativ mai mare decât cel din cărnurile convenționale. Mai precis, un studiu din 2016 publicat în British Journal of Nutrition a arătat că nivelul de acizi grași Omega-3 din cărnurile bio este cu 47% mai mare.

Oamenii de știință sunt de părere că asta are legătură cu hrana animalelor: cele ce asigură producția alimentelor bio sunt lăsate libere, consumând atât verdețuri, cât și cereale, pe când celelalte stau în cea mai mare parte a timpului într-o hală, fiind hrănite în principal cu cereale. 

Alimentele bio sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător

Pe lângă beneficiile pe care le au pentru sănătate, produsele bio sunt, de asemenea, prietenoase cu natura. Agricultura bio reduce poluarea, conservă apa, reduce eroziunea solului, îi crește fertilitatea și folosește mai puțină energie. Agricultura fără pesticide este mai benefică și pentru animalele și oamenii care trăiesc în apropierea fermelor bio, deoarece reduce expunerea acestora la o serie de substanțe chimice.

 

Pentru a te bucura de beneficiile produselor bio nu trebuie să-ți modifici dintr-o dată alimentația. Schimbările mici, treptate și simple, precum înlocuirea smântânii din comerț cu smântâna de Ibănești, reprezintă o metodă simplă și eficientă de a introduce produse bio în dietă.