Friends link: 070-513 070-516 070-519 070-595 070-599 1D0-525 1Y0-250 1Y0-350 1Z0-045 1Z0-050 1Z0-054 1Z0-238 1z0-402 1Z0-409 1Z0-457

smantana

Smântână de Ibăneşti, este obţinută prin smântânirea laptelui de vacă, în conformitate cu cerinţele sanitar-veterinare.

După modul de preparare, smântâna se clasifică în următoarele categorii:

- smântână dulce – cu aspect şi consistenţă omogenă, fluidă, de culoare alb-gălbuie, cu gust şi miros dulceag şi aroma specifică de smântână proaspătă.

- smântână fermentată- obţinută prin procedeul de pasteurizare şi adaosul de culturi lactice selecţionate, cu aspect şi consistenţă omogenă, vascoasă, fără aglomerări de grăsime sau de substanţe proteice, culoare alb-gălbuie, uniformă, gust şi miros plăcut, aromat, slab acrişor, specific de fermentaţie lactică.

Se comercializează sub următoarele forme:

  • sortimentul de smântână dulce, se comercializeaza vrac sau sub formă de găleţi, cu gramajul solicitat de client şi cu diferite procente de grasime (30-35%).
  • sortimentul de smântână fermentată- se comercializează în recipiente (găleţi, caserole) gramate la solicitările clientului, şi cu diferite procente de grăsime (15%, 20%, 25%).