SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

Dacă ai decis că este timpul să-ți îmbogățești repertoriul culinar sau, pur și simplu, nu mai știi ce să gătești, atunci avem soluția perfectă pentru tine: o delicioasă rețetă de pui cu smântâna cu ciuperci. Este foarte simplu de preparat, nu va trebui să-ți petreci ore în șir în bucătărie și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Ingrediente obligatorii sunt doar 3: carnea de pui, ciupercile și, bineînțeles, delicioasa noastră smântână de Ibănești (știm, este greu să reziști tentației de a o consuma ca atare, dar crede-ne, rezultatul merită!). 

Continuă să citești pentru a descoperi secretele unei rețete savuroase și rapide, perfectă pentru orice bucătar, fie el unul începător sau cu mai multă experiență în arta gătitului, și pe care nimeni nu va refuza cel puțin să o guste. De fapt, te poți aștepta să ți se ceară cu tărie încă o porție! 

Să începem cu ingredientele!

Așa cum oricine a intrat cel puțin o dată în bucătărie știe, trebuie, mai întâi de toate, să ne asigurăm că avem toate ingredientele necesare la îndemână. Înainte de a începe, trebuie să precizăm ceva: cantitățile pe care le vom menționa sunt suficiente pentru a prepara patru porții de mâncare. Dacă urmează să hrănești mai mulți sau mai puțini meseni, le poți ajusta cu ușurință pentru a prepara mai multe sau mai puține porții. 

Ai nevoie, în primul rând, de carne de pui. Îți recomandăm să folosești piept de pui sau pulpe dezosate – 2 bucăți sunt suficiente. Mai pregătește și cam 100 – 150 de grame de ciuperci (poți folosi ciuperci Champignon, ciuperci brune, ciuperci shiitake sau orice alt tip de ciuperci preferi). Scoate din frigider și o cutie mare de smântână de Ibănești – ai nevoie doar de 350 – 400 de grame pentru această rețetă, ceea ce înseamnă că mai rămâne și o porție mică pentru o gustare rapidă înainte de masă. 

Pe lângă pui, ciuperci și smântână, îți mai trebuie: 

  • 2 linguri unt

  • o ceapă mai mică (tăiată fideluță); 

  • 3 căței mai usturoi (poți folosi mai mulți sau deloc, după preferințe); 

  • 1 linguriță de paprika; 

  • 1 linguriță de muștar;

  • sare și piper după gust; 

  • pătrunjel. 

Gata în 5 pași simpli

Când am spus că este o rețetă foarte ușor de preparat, pe care oricine o poate face, nu am exagerat deloc. Trebuie doar să urmezi câți pași simpli. 

  • Pasul 1: Pregătește carnea de pui, ciupercile și ceapa. Carnea se va tăia în bucăți potrivite, ciupercile se pot felia sau toca în bucăți mai mici (în funcție și de tipul și dimensiunile acestora), iar ceapa se taie fideluță.
  • Pasul 2: Pune carnea de pui într-un caston suficient de încăpător și condimentează cu sare, piper și paprika (poți folosi și alte condimente dacă preferi). 
  • Pasul 3: Topește jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie mare, adaugă ciupercile și gătește-le la foc mediu până se rumenesc. Când sunt gata, scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte. 
  • Pasul 4: În aceeași tigaie, topește și restul de unt și gătește carnea de pui 3-4 minute pe fiecare parte. Adaugă și ceapa și continuă să gătești până se înmoaie. 
  • Pasul 5: Adaugă usturoiul și ciupercile, smântâna și muștarul. Acoperă totul cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Când aromele s-au combinat și cei ai casei încep să bată la ușa bucătărie întrebând dacă mai durează mult până este masa gata, oprește focul, presară o mână de pătrunjel și servește imediat. Poftă bună! 

Ce pui alături

Nouă ne place să o servim cu mămăligă vârtoasă, cum făcea bunica odinioară, de o tai cu ața. Merge însă și alături doar de o bucată de pâine crocantă și pufoasă sau acompaniată de orez, cartofi sau chiar paste. După gusturi și preferințe. Tocmai acesta este unul dintre punctele forte ale acestei rețete. 

Timpul este o resursă prețioasă, una care adesea ne lipsește, inclusiv atunci când vine vorba de prepararea unei mese sănătoase și sățioase. Tocmai de aceea, rețete cum este aceasta de pui cu smântână și ciuperci sunt soluția perfectă pentru o masă rapidă, delicioasă, dar pentru pregătirea căreia nu va trebui să petreci ore întregi în bucătărie. Pe lângă faptul că este ușor și rapid de preparat, conține pui, care este o sursă excelentă de proteine, precum și smântână și ciuperci, despre care se știe că au o mulțime de nutrienți.

Este și o opțiune economică: ingredientele necesare sunt puține la număr și deloc costisitoare. În plus, textura cremoasă a smântânii, alături de gustul distinct al ciupercilor și puiului, creează o combinație de arome care va încânta papilele gustative ale chiar și celui mai pretențios mesean. Această rețetă nu doar că ne oferă o masă rapidă și hrănitoare, ci și o experiență culinară savuroasă, pe care nimeni nu o va refuza. 

Încearcă și tu rețeta de pui cu smântână și ciuperci propusă de Mirdatod și cu siguranță nu vei regreta! Iar aici poți descoperi alte rețete delicioase pe care le poți testa.