Descriere
Mozzarella este o brânză proaspătă, nerafinată, care provine de undeva de prin sudul Italiei.
De altfel, ei sunt inventatorii ei, bunicii, mama și tatăl acestei specialități, din toate punctele de vedere.
Se spune că mozzarella „reală” este cea din lapte de bivoliță, și se distinge de cea făcută din lapte de vacă prin textură și un gust mai pronunțat; amândouă sunt date de conținutul mare de grăsime pe care îl are acest lapte.
Aici, la noi, la Ibănești facem mozzarella din lapte de vacă.
Iar asta nu văduvește această brânză de gust sau de aroma pregnantă de lapte proaspăt.
Și asta, pentru că respectăm întru totul procesul de obținere a mozzarellei.
Scufundăm coagulul de lapte în apă caldă și-apoi îl întindem până când obținem consistența dorită.
Urmează tăierea și gata mozzarella.
Găsești Mozzarella de Ibănești la 180, la 500 de grame sau la calup de circa 2 kilograme, pentru industria HORECA.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.