SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

De la Reghin la Lăpușna, într-o zonă cu un pitoresc aparte, ca o punte între duritatea impunătoare a munților și blândețea delicată a colinelor, se întinde Valea Gurghiului. O frumusețe sălbatică, o măreție copleșitoare, un loc în care parcă și omul, și natura și-au scris propria poveste. Ambele, cu file vechi de sute de ani, împletite însă într-o armonie desăvârșită.

I se mai spune și Valea Regilor, denumire ce întărește legătura cu trecutul și tradițiile și păstrează vii momentele în care splendoarea neatinsă a zonei atrăgea regi, prinți, conți, baroni ori alte personalități marcante ale vremii. Numele de Valea Regilor impune însă și o notă mister, ce te duce cu gândul la bogăția istorică, spirituală și culturală pe care o adăpostește această regiune.

Și totuși, Valea Gurghiului nu este doar o destinație turistică, ci mai degrabă o experiență în sine. Pentru că, pe lângă peisajele uimitoare și oportunitățile nelimitate pentru aventură ori relaxare, dincolo de munți și coline, de păduri seculare și flori rare, de castele, cetăți și conace sunt oamenii. Oamenii din satele risipite de-a lungul și de-a latul văii, așezări în care timpul pare că s-a oprit tocmai pentru a-i lăsa călătorului tihna necesară să se înfrupte din darurile locului. Sate în care tradițiile vechi sunt păstrate cu sfințenie, iar meșteșugurile tradiționale sunt încă practicate și transmise din generație în generație.

Oameni care, de fiecare dată își primesc musafirii cu brațele deschise, o ospitalitate autentică, exact ca și bucatele pe care le așază generos pe masă. Oameni care se mândresc cu faptul că au ridicat gustul la rang de artă, pentru că folosesc în mâncare tot ce le dă mai bun pământul.

De aici, de la gust a plecat și povestea lactatelor de la Ibănești. Astăzi, produse certificate la nivel european și chiar mondial, preferate de consumatori datorită gustului unic, inconfundabil, conferit de materia primă locală și un proces de fabricație tradițional, și întregit de un ingredient miraculos – respectul.

Click pentru a citi continuarea articolului în revista Cariere 👉