SC MIRDATOD PROD SRL.
Ibănesti, Nr.273,
Jud.Mureş

m
Image Alt

Mirdatod

O nouă fabrică 100% românească va procesa laptele produs în fermele autohtone! Investiția se ridică aproape 6 milioane de euro și a fost ridicată la Reghin, în județul Mureș, de aceiași antreprenori locali care au pus pe harta Europei brânza românească, obținând recunoașterea în UE pentru Telemeaua de Ibănești!

 

Fabrica Mirdatod din Reghin a fost vizitată de ministrul Agriculturii Adrian Oros în cadrul vizitei pe care acesta a făcut-o la finele lunii februarie în județul Mureș. După ce a văzut investiția mureșeană, șeful de la MADR a lăudat curajul antreprenorilor:

Vizită de lucru la Fabrica de produse lactate Mirdatod din municipiul Reghin, singurul producător de brânzeturi din România cu atestat DOP (Produs cu Denumire de Origine Protejată) la nivel european, obținut pentru produsul „Telemea de Ibănești”.

 

Cu o cifră de afaceri de 8,4 milioane de euro și o experiență de 25 de ani, portofoliul Mirdatod include 50 de sortimente de brânzeturi și alte derivate din lapte. Laptele folosit în producție provine din zona montană a județului Mureș, produsele fiind introduse pe piață prin rețele mari de magazine și alte canale de distribuție

 

Unitatea va procesa pana la 100.000 de litri de lapte pe zi

 

Consider că este o investiție care trebuie pusă în valoare, și care poate servi drept exemplu încurajator. Fabrica are aprobat un proiect pe fonduri europene prin care aceștia își extind capacitatea. Proiectul este de 5,8 mil. euro, cu termen de finalizare trei ani. Fabrica va avea o capacitate de prelucrare a laptelui de 100.000 de litri pe zi şi va genera 50 de noi locuri de muncă”, a mai spus ministrul Agriculturii despre noua fermă de lactate a societății Mirdatod.

 

Mirdatod produce celebra Telemea de Ibănești, singurul produs românesc cu atestat DOP (Produs cu Denumire de Origine Protejată).

 

Unitatea de procesare a laptelui de la Reghin este cea de-a doua fabrică a societății Mirdatod.

Prima este situată la Ibănești și este locul unde se produce Telemeaua de Ibănești și multe alte lactate bio. Pentru toate aceste produse, la Mirdatod se folosește lapte românesc, colectat mai ales de la mici crescători de la animale din zona Mureșului

 

SURSA: agrointel.ro  (https://agrointel.ro/132838/fabrica-lactate-mirdatod-reghin/ )